Een APK-keuring in Amsterdam

De APK, Algemene Periodieke Keuring, is een Europese verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Als jouw auto een APK-keuring nodig heeft, dan ga je langs bij een door de RDW erkend APK-bedrijf.

Bij Profile Car & Tyreservice Willems zorgen wij voor je APK-keuring in Amsterdam. Maak een online afspraak in onze vestiging in Amsterdam of neem contact op met onze collega‚Äôs

Wanneer moet jouw wagen gekeurd worden?

Personenwagens met een benzine- of elektromotor moeten na hun vierde levensjaar gekeurd worden. Nadien is een keuring twee keer om de twee jaar nodig en uiteindelijk ben je gebonden aan een jaarlijkse controle. Personenwagens met een diesel-, gas- of andere motor moeten voor het eerst gekeurd worden na drie jaar en nadien telkens jaarlijks.

Laat de APK-keuring tijdig uitvoeren om een boete te voorkomen. Je kunt vooraf een APK-onderhoud laten uitvoeren. Deze APK-keuring is al mogelijk vanaf twee maanden voor de vervaldatum van de APK.

APK-onderhoud in combinatie met een APK-keuring

De APK-keuring is een periodieke keuring waarbij de volledige staat van jouw auto gecontroleerd wordt. Het wordt aangeraden om jaarlijks een APK-onderhoud bij de garage uit te laten voeren. Een APK-keuring kan dus meteen gecombineerd worden met een grondig onderhoud.

Bij Profile Car & Tyreservice Willems krijg je zelfs een gratis keuring bij een grote onderhoudsbeurt. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe verloopt een APK-keuring?

  • In ongeveer 45 minuten controleren onze experts jouw auto:
  • Verkeersveiligheid: controle banden, remmen, schokdempers, verlichting, carrosserie, stuurinrichting en wielophanging.
  • Milieu: controle uitlaatgassen.
  • Algemeen: kentekenbewijs, brandstofverbruik en voertuigidentificatienummer.
  • Afmelden bij de RDW.

Wil je graag een afspraak maken voor een APK-keuring? Maak een afspraak online of neem direct contact met ons op.