Winterbandenset - sneeuwkettingen

In de winter kunnen de weersomstandigheden snel veranderen. Het is belangrijk dat je dan altijd kunt vertrouwen op de veiligheid van je autobanden. Om goed voorbereid te zijn op de winter, is het daarom raadzaam om een winterbandenset te laten plaatsen. In bepaalde situaties kunnen ook sneeuwkettingen nodig zijn.

Wanneer winterbanden vervangen?

Zodra de gemiddelde temperatuur onder de +7°C zakt, kun je het beste een winterbandenset laten monteren. Bij deze temperatuur wordt het rubber van een zomerband harder en vermindert de grip. Winterbanden daarentegen bestaan uit rubbersoorten die juist optimaal presteren bij lagere temperaturen. Stijgt de gemiddelde temperatuur opnieuw boven de +7°C, dan is het tijd voor zomerbanden. Meer informatie vind je op de pagina “Winterbanden”.

Een set winterbanden met velg of zonder?

Bij het plaatsen van een winterbandenset kun je de volledige band met velg laten vervangen of de winterband monteren op de bestaande velg. Om slijtage te voorkomen, moet een band echter zo min mogelijk gedemonteerd worden. Wanneer je wilt dat je banden zo lang mogelijk meegaan, dan kies je dus het beste voor een volledige set winterbanden met velg.

Een winterbandenset laten monteren

Heb je nog vragen over sneeuwkettingen of wil je een volledige winterbandenset laten monteren in de omgeving van Amsterdam? Neem dan gerust contact op met ons. Wij geven je graag advies over  jouw maat.

Beschik je zelf niet over de ruimte om je zomer- of winterbanden op te slaan? Geen probleem: ook je bandenopslag regel je eenvoudig bij Profile Car & Tyreservice Willems.